•  sugsvladotasevski@gmail.com
    •  +389 2 240 00 40

Search HP

Натпревари

6:30, момент кој предизвикува бура од емоции....❤️ Во конкуренција на сите училишта од нашата држава, СУГС Владо Тасевски е избрано за НАЈпретприемничко училиште и ќе учествува на изборот за епитетот 'најдобра ученичка компанија' во Европа, во Берлин(Германија), во месец ноември. Горди сме на нашите ученици кои се дел од ученичката компанија, а бескрајно благодарни на менторите-наставници Весна Живаљевиќ и Катерина Малова Младеновска.

На онлајн натпреварот МАССУМ 2020, кој се одржа на 28.04.2020 година, учениците од СУГС Владо Тасевски и оваа година заземаа учество на натпреварите.

Тие оваа година го освоија првото место во категоријата - Јавно говорење (албански јазик), 3 место во категоријата - Видео реклама и прво место во категоријата - Краток филм.

Како инспирација за снимање на овој краток филм им се вистинските настани, а пораката која ја испраќаат на крајот гласи „Учете од своите, но и од туѓите грешки!“.

Во продолжение погледнете го овој филм, кој освои најмногу бодови од жирито:

 

На државниот натпревар "Лидер на струка" кој денес се одржа во СОУ "Гошо Викентиев" - Кочани, нашите ученици учествуваа во конкуренција на сите електро и сообраќајни стручни училишта од Македонија. И не само што учествуваа, и во двете струки го освоија 1то место. 
Честитки за учениците Светлана Игнатовска и Кристијан Анѓелкоски. Исто така честитки и за нивните ментори-професори Ана Николовска и Јасна Домазетовска(електро предмети), Мартин Павлов и Александар Каракачанов(сообраќајни предмети) кои несебично го пренесуваат своето знаење на учениците.

Нашето училиште традиционално секоја година зема учество на натпреварите на МАССУМ, а уште потрадиционално си ги собира наградите. 🤗
На онлајн натпреварот МАССУМ 2020 кој се одржа на 28.04.2020, СУГС "Владо Тасевски" ги освои следните награди:

1 место во категорија-Јавно говорење(албански јазик)
1 место во категорија краток филм
3 место во категорија видео реклама.

Честитки до сите ученици и ментори кои земаа учество.

 

На 29.5.2019 се одржа големото финале на MOS натпревар за кој учениците се бореа за патување во Америка и учество на светското финале. Ученикот Јане Панов од II-6 под менторство на професор по информатика Сениха Мандал се пласира  да се бори во финалето, при што постигна одлични резултати и од Стопанска банка доби парична  награда од 5000 ден.

III Македонска бригада, бб 1000 Скопје 
Р.Северна Македонија

Информации: + 389 2 240 00 40

FAX :  389 2 240 00 40

sugsvladotasevski@gmail.com

Go to top
Template by JoomlaShine