На 29.5.2019 се одржа големото финале на MOS натпревар за кој учениците се бореа за патување во Америка и учество на светското финале. Ученикот Јане Панов од II-6 под менторство на професор по информатика Сениха Мандал се пласира  да се бори во финалето, при што постигна одлични резултати и од Стопанска банка доби парична  награда од 5000 ден.