Нашето училиште традиционално секоја година зема учество на натпреварите на МАССУМ, а уште потрадиционално си ги собира наградите. 🤗
На онлајн натпреварот МАССУМ 2020 кој се одржа на 28.04.2020, СУГС "Владо Тасевски" ги освои следните награди:

1 место во категорија-Јавно говорење(албански јазик)
1 место во категорија краток филм
3 место во категорија видео реклама.

Честитки до сите ученици и ментори кои земаа учество.