На онлајн натпреварот МАССУМ 2020, кој се одржа на 28.04.2020 година, учениците од СУГС Владо Тасевски и оваа година заземаа учество на натпреварите.

Тие оваа година го освоија првото место во категоријата - Јавно говорење (албански јазик), 3 место во категоријата - Видео реклама и прво место во категоријата - Краток филм.

Како инспирација за снимање на овој краток филм им се вистинските настани, а пораката која ја испраќаат на крајот гласи „Учете од своите, но и од туѓите грешки!“.

Во продолжение погледнете го овој филм, кој освои најмногу бодови од жирито: