На 9.5.2018г. се одржа државниот натпревар ЕМСУЦ каде ученикот Александар Николовски освои прво место под менторство на професорот Дејан Стојчески.

Државниот натпревар на ЕМУЦ-и се одржа на 4.5.2018г. во АСУЦ „Боро Петрушевски“ –Скопје. Ученикот Мајкл Танчин го освои третото место. Виктор Пејковски кој под менторство на професор Катерина Малова-Младеновска се претстави со проект на тема ЛЕД ВУ метар и во категорија трудови се пласира на второ место.Ученикот Димитар Шутаров од 4-8, машинската струка, се пласира на второто место. Ментор проф.Елена Лентиќ.