•  sugsvladotasevski@gmail.com
    •  +389 2 240 00 40

Search HP

Натпревари

На натпреварот МАССУМ 2019 кој оваа година се одржа во Кичево нашето училиште постигна невeројатен успех, по што директорот на училиштето Александар Сибиновски свечено им честиташе на учениците и менторите за постигнатиот успех и се заблагодари до целиот тим кој учестуваше на МАССУМ и не  направи горди како училиште.

На 12 и 13 април 2019 година,во средното училиште „Мирко Милески“ во Кичево се одржа традиционалното Образовно рандеву, организирано од Младинската асоцијација на средни стручни училишта на Македонија (МАССУМ).  

Резард Хусеини ученик во СУГС „Владо Тасевски во “ IV-13, го освои првото место за јуниори во категорија до 66 kg на државно првенство за џудо во Македонија кое се одржа во Кавадарци на 17.03.2019.

На 27 февруари 2019 година се одржа училишен натпревар по машинската струка, каде најдобри резултати покажа Илиев Петар и тој продолжува на следните натпревари. 

На регионалниот натпревар „Сообраќајно – техничка култура на младите“ под менторство на проф.Александар Каракачанов учествувавме со учениците Орце Трпковски, Борче Нешовски и Мартин Сурловски и  освоивме прво место.

III Македонска бригада, бб 1000 Скопје 
Р.Северна Македонија

Информации: + 389 2 240 00 40

FAX :  389 2 240 00 40

sugsvladotasevski@gmail.com

Go to top
Template by JoomlaShine