Search HP

Новости

ПРВА И ТРЕТА ГОДИНА

 

ВТОРА И ЧЕТВРТА ГОДИНА

 

Вонредните ученици се должни да стапат во контакт со наставниците назначени за ментори во комисиите во периодот по објавувањето на комисиите на интернет сајтот на училиштето. Оваа пракса ќе трае се додека испитите се изведуваат преку електронски пат. Во прилог се телефоните на ангажираните наставници за оваа сесија.

Мартин Павлов  078 404 240

Александар Каракачанов  075 404 816

Трајче Шопов 076 442 172

Зоран Ѓорѓиевски  075 200 509

Дејан Стојчески  078 202 958

Катерина Стојческа  078 202 957

Ангела Јошеска  071 278 750

Д.р. Цветанка Ристиќ  078 221 460

Драгиша Секулоски  072 265 125

Томе Аџиевски 071 934 590

Почитувани колеги, ученици, родители, соработници и пријатели

Денес е Патрониот празник на нашето училиште, ден кој вообичаено е празничен и предвиден за средби и другарување со сите вас. Ние и годинава се подготвувавме за едно незаборавно празнување и се радувавме што ќе бидеме домаќини на сите наши пријатели и соработници. Околностите наложуваат да го одложиме празнувањето, да останеме дома и на тој начин да дадеме свој придонес во заштитата на нашето здравје и здравјето на сите наши луѓе. Ние го прифативме предизвикот, ги почитуваме препораките од надлежните институции и работиме секој од својот дом. На нашиот блог за едукација и обука УЧИ ОД ДОМА ќе бидат постирани наставни содржини по сите предмети, а колегите во комуникација со учениците ќе ги дадат сите потребни упатства за полесно и подобро усвојување на наставните содржини. Искрено веруваме дека наскоро сè ќе се среди и ќе се вратиме на свој терен - во нашите училници.

За учениците потсетување да го посетат нашиот блог за едукација и обука УЧИ ОД ДОМА и порака да бидат одговорни и полезно да го искористат слободното време.

Уште еднаш ве поздравувам и ви пожелувам добро здравје! Сега тоа е најважно!

Драги наши ученици,

 

Согласно измените на Календарот за организација  на учебната 2020/2021 година во јавните средни училишта ( Службен весник на Република Северна Македонија бр. 209 од 27.8.2020 ), Ве известуваме дека учебната 2020/2021 година започнува на 1 Октомври 2020 година.

 

Сообраќајна струка  I-1, I-2 и I-10

Електротехничка струка I-3, I-4, I-5 и I-6

Машинска струка I-7, I-8 и I-9

 

Класни раководители на прва година 

Се што треба да знаете, а се однесува на овогодинешните уписи е содржано тука. Во овие 5 минути ќе најдете 50 причини зошто да станете дел од нашиот тим!

СУГС Владо Тасевски - еднаш ученик, засекогаш пријател!


Почитувајте ги препораките ученици! Да бидеме сите општествено одговорни.

III Македонска бригада, бб 1000 Скопје 
Р.Северна Македонија

Информации: + 389 2 240 00 40

FAX :  389 2 240 00 40

sugsvladotasevski@gmail.com

Go to top
Template by JoomlaShine