Search HP

Информации за вонредни

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Приемен ден за вонредни ученици за учебната 2020/2021 е секој понеделник од 07.30-10.30 ч.

Сите информации околу вонредното школување учениците  можат да ги добијат кај одговорниот наставник за вонредно школување во школската библиотека.Скопје 09.10.2020                                                                                                                                                                                                         Иван Никчевиќ

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Должност на секој вонреден ученик  кој започнал со полагање на испити од IV година од било која струка до крајот на календарска 2020 година , да пријави завршен испит или државна матура и проектна задача кај наставникот Марија Стамболиева 078 240 708

ВАЖНО

Учениците кои оваа обврска нема да ја завршат во предвидениот рок , нема да можат да полагаат завршен испит или државна матура во испитните датуми во 2021 год.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Октомвриската сесија за полагање на испити за вонредни ученици ке се одржи од 26 октомври 2020 година (понеделник) со почеток од 11и30ч. Испитите за истата може да се пријават од 01 до 09 октомври во училиштето.

Испитните комисии ке бидат објавени на веб страницата на училиштето во делот за вонредни ученици во периодот по 11 октомври 2020.

Пријавувањето и полагањето на испитите ке се изведува со строго почитување на мерките за превенција од корона вирусот пропишани од надлежните органи.

Училиштето ке обезбеди услови за непречено одвивање на испитите со почитување на сите мерки поврзани со превенција од вирусот.

Go to top
Template by JoomlaShine