СУГС „Владо Тасевски“

Биди учен, биди стручен

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје
ИКТ Трибина PDF Печати Е-пошта

На 16.04.2013 година во собраниската сала на Град Скопје, се одржа Трибина за информатичко комуникациски технологии на тема: Влијанието на ИКТ во создавање на современо образование - дигитално образование.

На трибината учествуваа професори и ученици од средните училишта на Град Скопје.

Повеќе...
 
Училишен натпревар по Техничко цртање со нацртна геометрија PDF Печати Е-пошта

На училишниот натпревар по Техничко цртање со нацртна геометрија, кој се одржа во среда, 13.03.2013 година, а по повод патрониот празник на училиштето, првите три места ги освоија учениците:

1. Драгутин Живковиќ - 94 бода,

2. Здравко Тодоров - 89 бода и

3. Никола Костадиновски - 88.5 бода.

 

 
Училишни натпревари по Математика PDF Печати Е-пошта

Една од многуте активности за одбележување на патрониот празник на училиштето се и одржување на натпревари  на учениците по некои наставни предмети. Членовите на активот по математика и учениците, во рамките на овие активности организираше училишен натпревар по математика за учениците од сите струки и години. Се натпреваруваа 56 ученици, 33 ученици кои следат настава на македонски наставен јазик и 23 ученици кои следат настава на албански наставен јазик. 18 ученици од прва година, 10 ученици од втора година, 22 ученикa од трета година и 6 ученици од четврта година .

На натпреваратот, учениците ги постигнаа следниве резултати:

Претседател на актив:  Снежана Божиновска

 


Страница 26 од 26
Банер
loader

Моментално посетители

Има 45 гости присутни

You are here  :
Joomla extensions by Siteground Hosting