СУГС „Владо Тасевски“

Биди учен, биди стручен

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје
Новиот изглед на дворот на СУГС „Владо Тасевски“-Скопје PDF Печати Е-пошта

 
Практична настава во МЖ-Скопје PDF Печати Е-пошта

Учениците од завршната година IV-10 од образовен профил Машиновозач за дизел и електрични влечни возила при СУГС Владо Тасевски - Скопје, редовно ја реализираат редовната практична настава која е предвидена според наставниот план и програма.

Според претходно потпишан меморандум и договор за меѓусебна соработка помеѓу СУГС Владо Тасевски и Македонски железници АД - Транспорт учениците кои се идни машиновозачи успешно го реализираа редовниот практичен дел по предметот Практична настава за IV година од образовен профил Машиновозач за дизел и електрични влечни возила.

Сите ученици беа вклучени во редовните турнуси на Влечната служба при Македонски железници АД - Транспорт, како трето лице под надзор во времетраење од 10 работни дена, при што го надоградиа своето знаење во однос на припрема, управување и распрема на железничко влечно возило.

Поради дефицитарноста на кадарот Машиновозач за дизел и електрични влечни возила, се надеваме дека во скоро време секој од учениците ќе го пронајде своето работно место според неговата средна стручна спремност т.е. Машиновозач за дизел и електрични влечни возила.

Предметен Професор

Ризоски Диме, дипл.сооб.инж.

 
Регионалниот натпревар во џудо во Р.Македонија PDF Печати Е-пошта

Ученикот Резарт Хусени од II-13, електротехничка струка,го прослави нашето училиште со освоеното I-во место на Регионалниот натпревар во џудо во Р.Македонија. Резарт е талентиран ученик кој освен со одличниот успех, особено се истакнува и со својата креативност и дарба учествувајќи во разни проекти од електротехниката  струка, каде постигнува одлични резултати во земјава и надвор од неа. Да не заборавиме да истакнеме дека тој исто така покажува голем талент за уметноста и со своите цртежи остава впечаток на голем уметник. На Резарт во иднина му посакуваме уште многу вакви успешни приказни и одлични резултати на секое поле.

 

 
Посета на Македонска пошта PDF Печати Е-пошта

На 25.05.2017 година учениците од 2-1 и 2-2 клас заедно со предметните професори по Практична настава Зоран Ѓорѓиевски и Николче Спасовски беа во посета на Главен Центар за поштенски сообраќај -Пошта2 (Нова Железничка)каде што од страна на одговорни лица од компанијата им беше пренесен начинот на работење со поштенски пратки од внатрешени меѓународен сообраќај, писмоносни пратки, вредносни пратки и пакети како и дистрибуција на пратки кои пристигнуваат во нашата земја кои биле порачани по електронски пат. Исто така учениците се запознаа со начинот на достава на брзи пратки, плаќање на поштарина за извршена услуга и обрасци кои се користат во поштенскиот сообраќај

 
Посета на Противпожарната станица Автокоманда PDF Печати Е-пошта

На 11.05.2017 година професорите Николче Спасовски и Зоран Ѓорѓиевски заедно со учениците од 2-1 и 2-2 клас реализираа посета на Противпожарната станица Автокоманда каде што се запозаа со нивните возила и опрема кои ги користат, со начинот на функционирање на Противпожарните единици при справување со најразлични ситуации како што се мали и големи пожари, сообраќајни незгоди, истекување и локализрање на опасни материи, остранување на разни опасности итн.

 
Директорката гостин во радио Македонија PDF Печати Е-пошта

Вечерва гостин во програмата Глас од татковината ќе биде м-р Билјана Глигорова директор на средното стручно училиште Владо Тасевски од Скопје. Прилог посветен на македонскиот виртуоз Зоран Маџиров.Водител на програмата Даниела Левковска.

 


Страница 9 од 26
Банер
loader

Моментално посетители

Има 46 гости присутни

You are here  :
Joomla extensions by Siteground Hosting